FőzzSüssÉlvezd

FőzzSüssÉlvezd

HúsvétiFoszlósKalács

2016. március 28. - Németh Anita

 

 

img_0005_1.jpg

 

Hozzávalók:

 

- 140 ml tej

- 11 g élesztő

- 30 g vaj (olvasztott)

-  250 g liszt

- 40 g porcukor

- 1 tojássárgája

- 1 vaníliás cukor

- 1 kanál cukrozatlan kakaópor

- 1 csipet só

+ 1 tojás a kenéshez

 

Langyosra melegítjük a tejet, mehet bele a porcukor, majd az élesztőt felfuttatjuk a tejben. Mikor felfutott az élesztő, összeállítjuk a tésztát. Egy nagyobb tálba rakjuk a hozzávalókat, majd ráöntjük az élesztős tejet, és sima tésztát dagasztunk. A kész tésztát 2 egyenlő részre osztjuk, jók átgyúrjuk, majd az egyikbe beledagasztjuk a kakaósport. Nembaj ha nem tudjuk teljesen eldolgozni, szép a márványos tészta. :) 

Kiolajozott edényben kb. 1 órán keresztül kelesztjük a 2 tésztát. Ha megkelt osszuk el a 2 tésztát 3-3 részre, és sodorjunk belőlük hosszú rudat. Én püspökkenyér formába raktam, hogy ne terüljön, hanem inkább felfele nőjjön,  így én akkorára sodortam a tésztákat. 

Ha kész vagyunk a sodrással párosával rakjuk össze a sima és a kakaós tésztákat, majd egy egyszerű fonással fonjuk össze őket. A tetejét és a végét is érdemes jól összetapasztani, valamint a végét be is hathatjátok a kalács alá. megkenjük tojással majd még 30 percig kelesztjük, ezután megkenjük újra tojással, majd mehet az előmelegített sütőbe 150-160 fokon, hogy szép lassan megsüljön. 

 

img_0001_2.jpg

 

 

img_0007.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://f-s-e.blog.hu/api/trackback/id/tr58531010

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása