FőzzSüssÉlvezd

FőzzSüssÉlvezd

AlmásPite

2015. augusztus 09. - Németh Anita

Kissé változott a terv, a csodálatos muffin lasagne-t elrakjuk egy kicsit későbbre.

Mára egy isteni almás pitét hoztam. A minap esküvőn jártam fotózni, és a vacsora menüjében ott volt a tökéletes almás pite is. Omlós tésztával..... édes almával..... mennyei.  (persze anyukám sokkal jobban csinálja, mint minden mást is!!)

 

A recept nem bonyolult, és mindenfajta kreativitásotokat is kiélhetitek a díszítés során.

 

 

 

img_0011.jpg

 

 

 

Hozzávalók:

- 2 tojás sárgája (+1 a tészta kenéshez)

- 1 egész Ráma

- fél kg liszt (+ a nyújtáshoz nehogy leragadjon)

- fél bögre cukor (+ kb 1, 3/4 bögre cukor az almához)

- nagy csipet só

- 2 kicsi tejföl

- kb. 10 db alma

- őrölt fahéj

(Ebből az adagból kijön vagy 1 közepes méretű pite tálnyi és egy kisebb tepsinyi adag. Vagy 2 kisebb tepsi.)

Előveszek egy tálat, belerakom a lisztet, és a vajat belekockázom. Ha ez megvan, akkor a lisztet és a vajat elmorzsálom, amíg nem látszik a vaj. Ezután mehet bele a többi hozzávaló, elkezdem összegyúrni, majd kb. 2 kanalanként a tejfölt is hozzáteszem, amíg szépen összeáll. Nem biztos hogy kell bele mindkét tejföl, de inkább legyen plusz 1 otthon, sosem árt. Ha szépen összeállt a tészta, becsomagolom folpackba, és egy jó órára beteszem a hűtőbe pihenni. 

Ameddig a tészta pihen, megpucoljuk az almákat, és lereszeljük őket. Beleteszem egy lábosba, ezután mehet rá a plusz cukor ízlés szerint, és felteszem főni alacsony lángon, csak szép komótosan. Akkor jó, ha az összes lé elpárolgott alóla. 

 

img_0016.jpg

 

Ha minden készen van, felezzük meg a tésztánkat, majd még egyszer felezzük. A második felezésnél kapott 2 fél lesz a pite alja, és teteje. Kinyújtjuk az egyik lapot, és beletesszük a pitetálba vagy a tesibe, szépen elegyengetjük. Fontos, ha a pitét választjuk, akkor legyen fala a tésztának. Ha ez megvan, mehet bele a kihűlt alma (kb. a fele). Ezután kinyújtjuk a másik fél bucit is, és ízlés, és kreativitás szerint díszítjük vele a pitét. Én egy rácsos megoldást választottam.) (a másik adag tésztával ugyan így kell elbánni, ha tepsibe rakjátok, ha pitetálba.)

És már mehet is a sütőbe 175-180 fokra, légkeverésessel.

 

A végeredmény.... magáért beszél... 

 

img_0017.jpg

 

 

 

 

(A végére egy kis Pinterest varázs világ. Nézegessétek a díszítéseket. 1-2 csodálatos.!!)

 

asd.jpg

(forrás Pinterest)

A bejegyzés trackback címe:

https://f-s-e.blog.hu/api/trackback/id/tr477693518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása