Nagyon hosszú ideje nem jártam erre, úgyhogy valami szuper dologgal kellett beújítanom.
Meg amúgy is mindjárt itt a karácsony. Sosem árt egy kis apróság, amivel nem csak a saját hangulatotokon javíthattok, de akár szuper ajándék is lehet.
Kézműves csokira fel!
Hozzávalók:
- 2 tábla csokoládé (ez lehet bármilyen, rátok van bízva)
- díszítő és ízesítő elemek
- 2 tál (az egyiknek el kell fednie a másikat)
- víz
- fakanál
- szilikon forma (opcionális)
A csokit apró darabokra felvágtam, és egy tálba feltettem egy kevés vizet, majd ráraktam a másikat, és alacsony hőfokon elkezdtem forralni a vizet. Alacsonyan kell, mert nem szabad hogy a másik tálat érje a víz, vagy hogy a csokiba víz kerüljön, vagy hogy forrjon a víz. Babrás, de megéri.
A felső tálba mehet a csoki, és szép lassan elkezdem felolvasztani. Amíg olvad összekészítettem a többi hozzávalót.
Én most sós mogyorót, aszalt áfonyát, és cukor szórót használtam. De felhasználhattok bármit, amiről úgy gondoljátok nagyon szuperül passzolni a csoki ízéhez. Ez lehet bármilyen aszalt gyümölcs, vagy csonthéjas, esetleg zúzott cukorka. Tényleg bármi lehet, határ a csillagos ég. :)
Én szilikon formát használtam, amit előtte szépen kitörölgettem, hogy fényes legyen az alja, így a csokink alja is gyönyörű fényes lesz. De nem muszáj formát használni, egy sütőpapírral kibélelt tepsibe is rakhatjátok, szépen oszlassátok el, és mehet bele a sok finomság.
Kb. 2 óra alatt teljesen megkeményedik a csoki.
Ajándéknak sem utolsó, de egy hideg téli estén kifejezetten jó elmajszolgatni a saját készítésű csokinkat. :)
A következő posztban adok pár tippet a csomagoláshoz, ha ajándék lesz belőle. :)