FőzzSüssÉlvezd

FőzzSüssÉlvezd

CitromTorta

2015. szeptember 05. - Németh Anita

Egy kedves barátnőmet addig nyaggattam, amíg beleegyezett, hogy megmutassa azt a citromtortát amit a barátja születésnapjára készített. Innen is boldog születésnapot neki!!! 

 

 

11993060_10203517512338265_446833719_o.jpg

 

 

Egy könnyen elkészíthető receptet hoztam nektek, még magam is meglepődtem, hogy ilyen zökkenőmentesen sikerült elkészítenem ezt a tortát. Persze azért voltak problémák..

A torta tésztája sima piskótatészta:        4 tojás

                                                                              5 evőkanál liszt

                                                                              5 evőkanál cukor

                                                                              (esetleg fél csomag sütőpor a biztonság kedvéért)

A tojást felverem jó habosra a cukorral, majd beleszitálom a lisztet (és a sütőport). Előmelegített sütőben kb 180 fokon 15-20 percig sütöm. Próbáljuk meg kibírni nem kinyitni a sütőt közben, mert ha idő előtt bekukucskálunk, előfordulhat, hogy emiatt nem jön fel rendesen a tészta. Sajnos én elkövettem ezt a hibát, ti ne tegyétek!

Amíg hűl a tésztám elkészítem a fő krémem alapját, mely 3dl tej és 3 evőkanál liszt. Csomómentesre keverem a két hozzávalót, s addig főzöm kevergetés közben, míg olyan állaga lesz, mint a tejbegríznek. Amint készen van, azonnal lefedem folpackkal, hogy ne legyen bőrös. Nyugodtan nyomkodjátok rá a krémre, úgy, hogy ne legyen levegős. Kb 1 órát hűlni hagyom.

10 dkg porcukrot habosra keverek 10 dkg puha margarinnal, amíg szép fehéres nem lesz, majd kanalanként hozzáadom a kihűlt keveréket. Egyneművé keverem, majd hozzáadok 3 kanál citromlevet, s egy kis citromhéj reszeléket is ízlés szerint. Aki túl savanyúnak találja, rakjon bele egy kanál porcukrot.

A torta tölteléke egy kissé zselés állagú citromkrém melynek hozzávalói:                                                                                      

                                                                       fél pohár citromlé

                                                                                                                                                                                                                                                                                         citromhéj reszelék

                                                                                                                                                                                                                                                                                         3 kanál cukor

                                                                                                                                                                                                                                                                                         5 dkg margarin

                                                                                                                                                                                                                                                                                         3 tojás sárgája

Összekeverem a hozzávalókat egy fazékban, s további kevergetés közben addig főzöm, míg érezhetően zselés állaga lesz. Hagyom kihűlni, addig félbe vágom a tortát kés és cérna segítségével.

A citromos zselével megtöltöm a tortát, majd a lap szélére nyomok habzsákkal a fő krémből kis púpokat. Ráteszem a tészta felső részét, s elkezdem bekenni a fő krémmel. Szépen elegyengetem az oldalán és a tetején. Végül díszítsük kedvünk szerint. :)

  

Köszönjük K.A.!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://f-s-e.blog.hu/api/trackback/id/tr327761982

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása