Spanyol. Fenséges. Abbahagyhatatlan.
Na ez a churros.
Hozzávalók:
- 8 dkg vaj
- fél teáskanál só
- 15 dkg liszt
- 2 db tojás
- 2,5 dl víz
- fahéjas cukor
A tészta:
Felforraljuk a vizet, majd ha forr mehet bele a vaj és a só, ezt szépen elkeverjük amíg a vaj fel nem olvad, majd mehet bele a liszt, ami elég hamar össze fogja kapni az egészet, így elő minden erőtökkel, keverni, keverni! Akkor jó ha szépen elválik az edény falától. Hagyjuk kicsit hűlni, majd mehet bele a tojás, ezt elkeverjük benne.
A tésztát habzsákba töltjük, és csillagcsövet használunk. Forró olajba belenyomjuk a tésztát kb. 10 centi hosszú rudak formájában. Amikor aranybarnára pirult, lecsöpögtetjük és fahéjas cukorba forgatjuk. Magában is megállja a helyét a churros, na de aztán csokiöntettel, maga a mennyország. De azt ma már nem írom le, tessék keresni egyet a sok közül, ami nektek szimpatikus. :)