FőzzSüssÉlvezd

FőzzSüssÉlvezd

Churros

2016. február 27. - Németh Anita

 

 

Spanyol. Fenséges. Abbahagyhatatlan.

Na ez a churros.

 

22.jpg

 

 

Hozzávalók:

- 8 dkg vaj

- fél teáskanál só

- 15 dkg liszt

- 2 db tojás

- 2,5 dl víz

- fahéjas cukor

 

A tészta:

Felforraljuk a vizet, majd ha forr mehet bele a vaj és a só, ezt szépen elkeverjük amíg a vaj fel nem olvad, majd mehet bele a liszt, ami elég hamar össze fogja kapni az egészet, így elő minden erőtökkel, keverni, keverni! Akkor jó ha szépen elválik az edény falától. Hagyjuk kicsit hűlni, majd mehet bele a tojás, ezt elkeverjük benne.

A tésztát habzsákba töltjük, és csillagcsövet használunk. Forró olajba belenyomjuk a tésztát kb. 10 centi hosszú rudak formájában. Amikor aranybarnára pirult, lecsöpögtetjük és fahéjas cukorba forgatjuk. Magában is megállja a helyét a churros, na de aztán csokiöntettel, maga a mennyország. De azt ma már nem írom le, tessék keresni egyet a sok közül, ami nektek szimpatikus. :)

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://f-s-e.blog.hu/api/trackback/id/tr48423060

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása