A hét elején a nagymamámnál voltunk anyával. Némi kirándulás, jóféle ebéd, jó hangulat. A menünek több része is volt, de én most csak a barackos túrós lepényének a receptjét hoztam el, ami valami isteni!
Érdemes elkészíteni, nem fogtok csalódni a végeredményben!
Hozzávalók:
- 25 dkg túró
- 15 dkg vaj
- 25 dkg liszt
- 4 tojás
- 14 dkg cukor
- 15 ml tejföl
- 1 őszibarack konzerv
- mascarpone
- 1 citromnak a héja
- vaníliás cukor
- 1 tk fahéj
- só
- szódabikarbóna
A vajat keverjük habosra a cukorral és egy csipet sóval, adjuk hozzá a mascarponét, a túrót, és dolgozzuk el. Ezután egyenként adjuk hozzá a tojást, a tejfölt, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, egy kis szódabikarbónát és a sütőporral elkevert lisztet.
Öntsük tepsibe, pakoljuk rá a barackokat, és a tetejét szórjuk meg fahéjas porcukorral.
150°C kb. 40 perc.