FőzzSüssÉlvezd

FőzzSüssÉlvezd

NagyiSütije

barackos túrós lepény

2015. augusztus 21. - Németh Anita

img_0032.jpg

 

A hét elején a nagymamámnál voltunk anyával. Némi kirándulás, jóféle ebéd, jó hangulat. A menünek több része is volt, de én most csak a barackos túrós lepényének a receptjét hoztam el, ami valami isteni!

Érdemes elkészíteni, nem fogtok csalódni a végeredményben!

 

Hozzávalók:

- 25 dkg túró

- 15 dkg vaj

- 25 dkg liszt

- 4 tojás

- 14 dkg cukor

- 15 ml tejföl

- 1 őszibarack konzerv

- mascarpone

- 1 citromnak a héja

- vaníliás cukor

- 1 tk fahéj

- só

- szódabikarbóna

 

A vajat keverjük habosra a cukorral és egy csipet sóval, adjuk hozzá a mascarponét, a túrót, és dolgozzuk el. Ezután egyenként adjuk hozzá a tojást, a tejfölt, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, egy kis szódabikarbónát és a sütőporral elkevert lisztet.

Öntsük tepsibe, pakoljuk rá a barackokat, és a tetejét szórjuk meg fahéjas porcukorral.

150°C kb. 40 perc.

 

 

 

img_0037.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://f-s-e.blog.hu/api/trackback/id/tr687720308

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása