FőzzSüssÉlvezd

FőzzSüssÉlvezd

DiétásSüti...

...ami még finom is

2015. augusztus 13. - Németh Anita

Mára egy kis finomságot hoztam. 

Tegnap átjött anyu barátnője egy kis traccspartira. Gondoltam meglepem őket egy kis keksszel, mégis csak legyen valami rágcsálni való, ha már egyszer így összejöttek!

Anyu diétázik, szóval erre is odafigyeltem, így készült el a....

 

 

img_0029.jpg

 

 

Diós keksz

 

Hozzávalók:

- fél csésze teljes kiőrlésű liszt

- másfél csésze zabpehely

- 3/4 csésze olvasztott vaj

- 3-4 púpozott kanál cukrozott dió

- 2 tojás

- 1 vaníliás cukor

- 1 sütőpor

- csipet só

 

Először a száraz hozzávalókat összekeverem, majd hozzákeverem az olvasztott vajat is. Ezután kis dió nagyságú adagokra gyúrjuk a tésztát.

Ha sima liszttel készítenénk el, ugyan ez a módszer, kivéve hogy egymástól messzebbre rakjuk a kis golyókat, mert NAGYON SZÉTTERÜL!!! De a diétás verzió nem terülős. Ő nem akarja ezt, ez van. Szóval kicsit rá kell segítenünk, különben golyó alakúak maradnak. Egy kicsit nyomjunk le minden golyót egy pohár aljával. Mehet is a sütőbe, kb. 160-170 fokon, 10-12 percig süssük, ha van rá mód légkeverésessel, ha nincs akkor alsó felső sütés. (de látni fogjátok, ha kellemesen elkezd barnulni, és már megvadultok az isteni dió illattól, na akkor már jó!) 

 

Bonappétit

A bejegyzés trackback címe:

https://f-s-e.blog.hu/api/trackback/id/tr947703086

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása